Contemporary Dance bij dansschool MOVES102 in Venlo  House of Dance & Workouts. bij dansschool MOVES102 in Venlo  House of Dance & Workouts. Dansles dansschool MOVES102 in Venlo  MOVES102 House of Dance & Workouts  Dansen en sporten in Venlo

Contemporary is een breed begrip, waarbij velen ook een andere interpretatie zullen hebben. Contemporary (vert.‘hedendaags’) omvat hoe we momenteel tegen kunst aankijken. Je ziet veel partnering, vloerwerk en de hedendaagse kunst is er zeker ook niet bang voor om tegen taboes in te gaan of je aan het denken te zetten. Contemporary dans zie je dan ook veel in theaters, musea etc.

De term Urban is een term die wordt gebruikt om stijlen zoals Hip Hop, Popping, House, Locking etc. onder een gezamenlijke paraplu te brengen.

De stijl Contemporary Dance is voor mij dan ook een mengeling van deze twee grote begrippen. In mijn les zal je invloeden van Popping en Hip Hop terugzien, maar ook vloerwerk. We zullen werken aan kracht en uithoudingsvermogen, maar ook spelen we met harde en zachte kwaliteiten, snelle en langzame bewegingen, dynamisch, staccato en vloeiend.

Hierbij is ook muzikaliteit van groot belang. De Urban stijlen zijn hier vaak erg gebrand op - het vinden van de accenten in de muziek en een flow creëren op de doorlopende beat.

Door dit alles te combineren haal je verschillende kanten van jezelf als danser naar boven en ben ik daarbij om jullie te helpen!

Lestijden
Dag Tijdstip Docent
Zaterdag 11:00 - 12:00 uur Patricia Brok

Instructeur / Docent