Yoga bij MOVES102 in Venlo House of Dance & Workouts Yoga Venlo yogastudio Venlo  Yogales Venlo  Yoga in Venlo

In onze huidige maatschappij is bij veel mensen de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal en emotioneel, Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet lenig voor te zijn, maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen (asana’s). Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren.

De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen, de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel: het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven. Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

Het resultaat van een yogales is dat men zich diep ontspannen kan voelen. De yogalessen van Myrthe worden gekenmerkt door een focus op flow, een juiste uitlijning van het lichaam, zachtheid en kracht. Het vergroot de fysieke en mentale veerkracht. Op deze manier wordt je geholpen om in je kracht te komen én te blijven. Myrthe biedt de yogalessen op een toegankelijke manier aan, zodat het geschikt is voor een breed publiek.

Lestijden
Dag Tijdstip Docent
Zondag 09:00 - 10:00 Myrthe Moors

Instructeur / Docent