Pilates in Venlo bij MOVES102 House of Dance & Workouts. bij dansschool MOVES102  House of Dance & Workouts bij dansschool MOVES102 in Venlo  House of Dance & Workouts. Dansles dansschool MOVES102 in Venlo  MOVES102 House of Dance & Workouts  Dansen en sporten in Venlo

De Pilates Methode
De Pilates Methode is ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates(1883-1967), geboren te Mönchengladbach in Duitsland. Omdat hij als kind al veel gezondheidsproblemen had, was hij van jongs af aan al geïnteresseerd in gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest. De trainingsmethode is ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen en bestaat uit een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op de mat of op speciale apparaten.

Dit bewegingssysteem volgt de principes van zeer bewust, beheerst en gecontroleerd bewegen met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, werken vanuit je kern (in Pilatestermen het powerhouse genoemd) en dit alles met vloeiende bewegingen.

Pilates verbetert de spierkracht en flexibiliteit, vooral van de rompspieren en de bekkenspieren en vergroot de mobiliteit in de gewrichten. Hierdoor ontstaat een goede lichaamshouding een soepeler bewegingspatroon en een beter lichaamsbewustzijn. Door de specifieke ademhalingstechniek wordt de longcapaciteit groter en verbetert de bloedcirculatie.
De Pilates Ground Control methode is er op gericht om in groepsverband te trainen, met ruimte voor persoonlijke aandacht en correcties.
 
Voor wie is de Pilates Methode?
Pilates is toegankelijk voor iedereen, jong en oud, topatleet of niet.
Eenieder, die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, zijn of haar houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen.
 
Het Resultaat

  • Een sterk en slank lichaam.
  • Verbeteren en beheersen van lichaam, ongeacht de huidige conditie.
  • Voorkomen van of snellere genezing van blessures.
  • Pilates is een ideaal alternatief voor eenieder die conventionele training niet aankan vanwege bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes, osteoporosis, scoliosis, zwaarlijvigheid, rugklachten, etc.

 

Lestijden
Dag Tijdstip Docent
Maandag 10:00 - 10:45 uur Diana Kleuskens-Loos
Dinsdag 18:00 - 18:45 uur Diana Kleuskens-Loos
Woensdag 10:00 - 10:45 uur Diana Kleuskens-Loos
Woensdag 20:00 - 20:45 uur Diana Kleuskens-Loos
Vrijdag 10:00 - 10:45 uur Diana Kleuskens-Loos
Zondag 10:15 - 11:00 uur Diana Kleuskens-Loos

 


Wij bieden ook de mogelijkheid om op afspraak een personal Pilates sessie te volgen.

 

Instructeur / Docent